Sunnah Dagen 2024

Hijama, Islam en de Sunnah Dagen

Hijama: Genezing volgens de Sunnah!

Het is onze missie om de islamitische geneeswijzen positief te laten ervaren, zodat deze mooie Sunnah niet verloren gaat. 

Wij houden ons aan de Islamitische voorschriften en daarom zijn de behandelingen ook gescheiden. Vanuit de Islam heeft Hijama een zeer belangrijke plaats in de geneeskunde. Deze behandeling kan verschillende keren en op verschillende plaatsen verricht worden, en brengt met de wil van Allah S.W.T. genezing. Hij is de werkelijke Genezer tegen allerlei kwalen.

Enkele Hadith over Hijama:

Het is overgeleverd van Ibn ‘Abbaas, dat de profeet Mohammed صلى الله عليه وسلم zei: “Genezing zit in 3 zaken: in de insnijding (de lichte krasjes) van degene die Hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken met vuur, maar ik verbied mijn Ummah het brandmerken.”
(Al Boekhaarie 5356).

De profeet Mohammed صلى الله عليه وسلم zei, “Inderdaad, de beste van de remedies die jullie hebben is het koppen.”(Bukhari)

De aangeraden dagen voor Hijama

Op gezag van Abu Hurairah is overgeleverd dat de boodschapper صلى الله عليه وسلم zei:

“Als je Hijama ondergaat op de 17de, 19de of de 21ste dag (van de islamitische kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte.”
(Saheeh Sunan Abi Dawud (3861).

Buiten deze dagen is het bekend dat de profeet Muhammad صلى الله عليه وسلم zich door middel van Hijama liet behandelen wanneer dit nodig was.

Doordat dit gebruik bekend was bij de profeet Muhammad صلى الله عليه وسلم verrichten wij ook buiten deze dagen Hijama behandelingen.

Let op!!! Deze data kunnen nog worden gewijzigd afhankelijk van de start van de islamitische maand en het moment van aanschouwen van de nieuwe maan.

Sunnah dagen in 2024

De 17de, 19de en 21ste dag van de islamitische kalender vallen in shaa Allah op:

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie?

Stel jouw vraag aan Sana Health!