Hijama / Wet Cupping Therapie

Wat is Hijama / Wet Cupping?

Cupping therapie reinigt het lichaam van zuurrijke en giftige stoffen. Het voorkomt dat deze stoffen vermeerderen naarmate wij ouder worden.

De bronnen van deze giftige stoffen zijn onder andere: de verontreinigde lucht die we inademen, ongezond voedsel, dranken en huishoudelijk producten, medicatie, ziekten en ongevallen, toxines van geestelijke spanning, woede, bezorgdheid en depressie.

Deze giftige stoffen hebben nogal wat negatieve effecten voor onze gezondheid; zo vertraagt of blokkeert het de toevoer van allerlei belangrijke zaken (zoals zuurstof, voedingsstoffen en mineralen) en verhindert het ook nog eens de verwijdering van kooldioxide, afvalproducten en giftige substanties.

U bent hierdoor een stuk kwetsbaarder voor infecties en makkelijker vatbaar voor ziektes en aandoeningen zoals koorts, hoest, maagpijn, constipatie, diarree en hoofdpijnen.

Het is makkelijk voor te stellen dat dit zonder behandeling een stuk erger kan worden en kan leiden tot serieuze chronische ziekten zoals diabetes, artritis, alzheimer, migraine, hartkwalen, hersenbloeding en kanker. Hijama is dan ook het beste preventief toe te passen zodat u uw lichaam helpt zichzelf te genezen.

Hijama is een geneeswijze die de voedsel- en zuurstofopname in bloedcellen bevordert. Het voert gifstoffen uit je lichaam af en daarmee worden ook depressies, migraine en allergieën verholpen.

Wanneer wordt Hijama / Wet Cupping toegepast?

Hoe ziet de behandeling eruit?

Het ziet er misschien een beetje griezelig uit op foto’s, die doorzichtige cups die vacuüm op de huid zijn aangebracht. Maar dat is absoluut niet het geval. Hijama / Wet Cupping kan in veel gevallen erg heilzaam zijn.

Tijdens een behandeling worden er steriele kunststof cups op de (sunnah punten) huid geplaatst, waarna deze vacuüm gezogen worden middels een pompje.

Na een paar minuten worden de cups verwijderd en worden er piepkleine oppervlakkige prikjes gemaakt op de huid. Vervolgens worden de cups weer teruggeplaatst. Hiermee worden afvalstoffen verwijderd.

De doorbloeding, het immuunsysteem en het zelf genezend vermogen van het lichaam worden hierdoor sterker gestimuleerd. Je kan het vergelijken met een soort detox waarbij de spieren zich openen en de doorbloeding verbetert. Bij deze behandelingen staat hygiëne ten zeerste op de eerste plaats.

Deze effecten zijn blijvend omdat het lichaam erna ook beter blijft ontgiften. Wel is het hierbij belangrijk om een gezonde levensstijl te blijven aanhouden.

Intakegesprek

Korte rugmassage

Advies & Nazorg

Na de behandeling

Na een Hijama / Wet Cupping behandeling kunnen er lokaal rode of paarse plekken te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, en zal na een week verdwijnen.

De eerste 2 dagen na de behandeling kan de huid beurs aanvoelen. Daarna blijven alleen de plekken zichtbaar, die overgaan in blauwe plekken en uiteindelijk wegtrekken. Wat blijft is de waarneming van meer ruimte, grotere mobiliteit en verbeterde lokale doorstroming in het behandelde gebied.

” Cliënten geven na een behandeling aan dat ze zich minder gespannen voelen en verlichting ervaren.”

Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat u profijt heeft van de behandeling. 

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie?

Stel jouw vraag aan Sana Health!

Openingstijden

Aangesloten bij