Behandelingen

We zijn open voor alle onderstaande behandelingen. Heb je een vraag over een behandeling? Neem gerust contact met ons op!

Dry Cupping Therapie

Last van lichamelijke klachten of stress? Cupping is een fantastische therapie waarbij het lichaam gereinigd wordt van giftige stoffen zodat allerlei aandoeningen en lichamelijke klachten voorkomen en/of genezen kunnen worden. Het verbetert de bloedcirculatie, de gezondheid en het versterkt het immuunsysteem.

Tegenwoordig heeft het menselijk lichaam het zwaar te verduren met de huidige leefstijl, namelijk een slecht eetpatroon, weinig beweging, stress en medicatiegebruik. De gezondheid kan hierdoor achteruit gaan, wat leidt tot een slechte lichamelijke- en een zwakke geestelijke gesteldheid.

Hijama / Wet Cupping Therapie

Hijama komt van het Arabische woord “Zuigen”.
Hijama is een geneesmethode waarbij wordt gewerkt met een cup welke geplaatst wordt op bepaalde punten van je lichaam. Door op deze punten een klein aantal sneetjes aan te brengen, wordt er middels een pompje het lucht uit de cup gezogen waardoor er een negatieve druk ontstaat. Door deze negatieve druk, komt het overbelaste (onreine) bloed eruit. Deze geneesmethode wordt al duizenden jaren succesvol door de Chinezen en Arabieren gebruikt.

Oorkaars Therapie

Oorkaarsen zijn kaarsen gemaakt van natuurzuivere bijenwas en ongebleekt katoen. Onderin elk kaarsje zit een beschermingsfilter, dat ervoor zorgt dat er geen ongewenste deeltjes in het oor terecht komen. Er zijn naturel kaarsen, maar ook kaarsen met kruiden, die specifieke problemen aanpakken. Oorkaarstherapie zorgt o.a. voor een verbeterde neusademhaling en reukvermogen.

Hotstone Behandeling

De hotstone massage is puur gericht op ontspanning en activering. Bij onze hotstone massages wordt gebruik gemaakt van verwarmde stenen. Deze stenen worden op de plek waar de massage zal plaatsvinden, geplaatst. De warmte van de stenen dringt diep door in het spierweefsel, hierdoor circuleert het bloed beter en worden de spieren warm en soepel. Door middel van de warmte wordt de energie die geblokkeerd wordt door stress of vermoeidheid losgelaten. Doordat het bloed bij deze massage sneller gaat stromen stimuleert de massage de afvoer van afvalstoffen en de toevoer van voedingsstoffen, waardoor u zich na de massage als herboren zult voelen.

Ayurvedische Massage

Heb je behoefte aan een massage die verdergaat dan alleen het masseren van de huid en spieren? Gun jezelf op een heerlijke Ayurvedische massage en de voordelen zullen direct merkbaar zijn.

Deze massage zuivert het lichaam van afvalstoffen, brengt de levensenergie prana in beweging en bevordert rust in gedachten en emoties. Het mooie van deze massage is dat het  zelfregulerende en herstellende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd!

Rug-nek-schouder Massage

Massage van rug nek en schouders met warme etherische oliën. Zeer geschikt voor mensen met:

Dry Needling

Heeft u regelmatig last van pijnlijke of stijve spieren? Dan kan dry needling de oplossing voor uw klachten zijn!

Er word gebruik gemaakt van de Chinese dry needling methode Gan Zhen: deze methode is volstrikt veilig.                          Dry needling betekent dat er met een naald in het bindweefsel/spier word geprikt, waarbij er geen vloeistoffen in worden gespoten. Hierbij maak ik gebruik van dunne, steriele, gesiliconiseerde naalden, waarmee de verhardingen in spieren snel en effectief worden ontspannen De naald maakt een op en neergaande beweging om zo een twitch te creëren, zodat de naald een reactie uitlokt, die via het zelf genezend vermogen stimuleert. Vooraf word er licht gemasseerd.

Wanneer is dry needling geschikt voor uw klachten?                                                                                                                    Zoals eerder genoemd is dry needling met name geschikt bij spier gerelateerde klachten. Zeker wanneer er spierknopen of verhardingen in de spier aanwezig zijn. Deze geven vaak niet alleen drukpijn, maar ook bijkomende pijnklachten op andere plekken in het lichaam. Het is is een methode, waarbij de klacht in de spier wordt behandeld. Daarnaast kunnen bewegingsbeperkingen, stijfheid of een verminderde kracht van de desbetreffende spier ontstaan.

Contra indicaties                                                                                                                                                                                      Niet te behandelen bij zwangerschap, littekens op de huid, kanker, hartklachten, angst voor naalden, acute blessures als gevolg van een ongeval of operatie. Corticosteroiden/ prednison en antibiotica remmen de werking af.

Wat is het effect van dry needling?                                                                                                                                                      Na de behandeling voelen de behandelde spieren meestal zwaar en vermoeid aan, een flink spierpijngevoel. Daarnaast kunnen ook de opgeroepen bijkomende pijnklachten wat langer blijven hangen. Dit is volkomen normaal en hoort bij de behandeling. Over het algemeen verdwijnen deze klachten binnen één à twee dagen. Vaak is er naast het zware en vermoeide gevoel wel direct een effect merkbaar in de beweeglijkheid van de spier.

LET OP: Dit is een deelbehandeling wat gecombineerd word met een rug nek schoudermassage

Moxa Therapie

Moxa therapie  is een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. Het wordt boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden om het lichaam te verwarmen.

Dit is dus een aanvulling op de dry needling behandeling. Moxa  wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen.  De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi  stimuleren.

EMB Bloedonderzoek

EMB Bloedonderzoek

Ben jij benieuwd naar wat je lichaam jou te vertellen heeft? Loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt? Dan biedt de EMB bloedtest uitkomst!

Waar regulier bloedonderzoek kijkt naar de waarden in het bloed, kijkt de EMB bloedtest energetisch in de cel. Tussen deze twee manieren zit veel verschil en dat kan net de oplossing zijn voor jou!
 
 
 

Lichaamspakkingen

Infraroodstralingen dringen diep door in het lichaam en verwarmen het lichaam van binnenuit. De straling en de warmte verwijden de bloedvaten, openen de poriën en bevorderen daardoor de opname van magnasium via de huid. 

Bij een pakking wordt je hele lichaam met magnesium gel ingesmeerd. Vervolgens wordt je in folie gewikkeld en daarna wordt er een infrarood warmtedeken om je heen geslagen. De temperatuur van de deken wordt ingesteld op ±50 graden en zo blijf je 30 minuten liggen. De poriën gaan langzaam open en de pakking trekt weldadig de huid in.

Na 30 minuten mag de infrarood deken eraf en wordt de magnesiumgel verwijderd met een warme doek.

Deze behandeling kan ook met Black Seed Olie, of met Body Contourgel. 

Voor een kleine meerprijs kunt u er een heerlijke voedende gezichtsmasker bijboeken.