Hotstone Behandeling

Wat is een Hotstone Behandeling?

Vulkanisch gesteente
Hotstones zijn gladde basaltstenen. Basalt is een dicht vulkanisch gesteente en houdt hierdoor goed warmte vast. De stenen bevatten energierijke mineralen als calcium, magnesium en ijzer. Ons lichaam heeft deze mineralen nodig voor de stofwisseling. De stenen dragen hun energie en krachten over aan de ontvanger van een hotstonemassage. Als de stenen veel worden gebruikt, maar niet energetisch gereinigd raken de stenen energetisch vervuild en vermindert hun kracht. Sommige klanten worden hier moe van.

De kracht van volle maan en hotstones
Om de energie/kracht van de hotstones te behouden reinig ik de stenen na elke massage (ook vanuit hygienisch oogpunt) en leg ik ze bij volle maan buiten. Bij volle maan denk je aan mysterie, wijsheid en oude verhalen, maar de maan heeft ook grote invloed op de getijdenwerking van eb en vloed. Als de maan in volle glorie aan de hemel staat zijn de krachten van de maan het grootst. Hotstones worden bij volle maan buiten gelegd om weer energetisch op te laden. Zo krijgen de stenen hun kracht terug. Vervuilde energie wordt door de aarde afgevoerd en de stenen krijgen nieuwe energie van de maan.

Hotstone Massage
Bij een Hotstone massage wordt door middel van de warmte de energie die geblokkeerd wordt door stress of vermoeidheid losgelaten. Doordat het bloed bij deze massage sneller gaat stromen stimuleert de massage de afvoer van afvalstoffen en de toevoer van voedingsstoffen, waardoor u zich na de massage als herboren zult voelen.

Wanneer wordt een Hotstone Massage toegepast?

Hoe ziet de behandeling eruit?

De hotstone massage is puur gericht op ontspanning en activering. Bij onze hotstone massages wordt gebruik gemaakt van warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee wordt gemasseerd ligt rond de 45 graden. Deze stenen worden op de plek waar de massage zal plaatsvinden, geplaatst. De warmte van de stenen dringt diep door in het spierweefsel, hierdoor circuleert het bloed beter en worden de spieren warm en soepel. Op deze manier is het mogelijk om dieper en beter te masseren.

Er wordt verder gemasseerd met etherische oliƫn die kalmerend en ontspannend werken. Deze massage geeft goede resultaten bij rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, spierpijn en problemen met de luchtwegen.

Intakegesprek

Hotstonemassage

Advies & Nazorg

Wie weet wat deze volle maan jou gaat brengen.
Mijn hotstones liggen in ieder geval klaar en lekker warm, zodat jij straks kunt genieten van een heerlijke hotstonemassage!

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie?

Stel jouw vraag aan Sana Health!