Oorkaars Therapie

Wat is Oorkaars Therapie?

Oorkaarsen worden al eeuwenlang toegepast bij vele verschillende oorklachten. 

Oorkaarsen zijn kaarsen gemaakt van natuurzuivere bijenwas en ongebleekt katoen. Onderin elk kaarsje zit een beschermingsfilter, dat ervoor zorgt dat er geen ongewenste deeltjes in het oor terecht komen. Er zijn naturel kaarsen, maar ook kaarsen met kruiden, die specifieke problemen aanpakken. 

Door het branden van de kaars komt er rook vrij in het oor. Dit geeft daar een ontspannende warmte af en bereikt de acupressuur- en reflexpunten in het oor. De lymfestroom en de doorbloeding in het oor- en hoofdgebied worden door de warmte geactiveerd.

Wanneer wordt Oorkaars Therapie toegepast?

Hoe ziet de behandeling eruit?

De ruimte waar u wordt behandeld is aangenaam warm. U ligt comfortabel op een massagetafel, met een heerlijk hoofdkussentje en een warm dekentje. U ligt er ontspannen bij. Gedurende de oorkaarsbehandeling hoort de cliënt het geluid van een knisperend haardvuur in het oor, daardoor is een oorkaarsbehandeling zeer geschikt ter ontspanning van lichaam/geest. Na het proces blijft u nog even 5 min liggen en daarna mag u omdraaien naar de andere zij. Het proces wordt herhaalt bij de andere oor. Nadat beide oren zijn behandeld mag u nog 15 min ontspannen. Hierdoor word het effect van de behandeling versterkt.

Intakegesprek

Oorkaarsbehandeling aan beide oren

Advies & Nazorg

Na de behandeling

Het is mogelijk dat er een verhoogde oorsmeerwerking plaats vindt na een behandeling met oorkaarsen. Dit effect is van korte duur en heeft te maken met de reinigende werking.

Wanneer wordt Oorkaars Therapie NIET toegepast?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie?

Stel jouw vraag aan Sana Health!