Ayurvedische Massage

Wat is Ayurvedische Massagetherapie?

Heb je behoefte aan een massage die verdergaat dan alleen het masseren van de huid en spieren? Gun jezelf op een heerlijke Ayurvedische massage en de voordelen zullen direct merkbaar zijn. Wanneer je last hebt van chronische pijnen, stress, rugpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding of slapeloosheid is een Ayurvedische massage ter verlichting een ideale optie. 

Deze massage zuivert het lichaam van afvalstoffen, brengt de levensenergie prana in beweging en bevordert rust in gedachten en emoties. Het mooie van deze massage is dat het  zelfregulerende en herstellende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd!

De Indiase hoofdmassage is een dynamische massagevorm gebaseerd op ayurvedische helingstechnieken. Deze massage geeft vaak verlichting bij stress en spanning.

Vaak hoopt die spanning zich op bij de nek wat door kan trekken naar het hoofd, hierdoor ontstaat ook hoofdpijn. Door hierop een massage uit te voeren laat die spanning zich wat meer los waardoor u zich beter kunt ontspannen

Het doel van de Indiase hoofdmassage is om ervoor te zorgen dat blokkades worden opgeheven en dat spanningsophopingen verlichting krijgen, waardoor we beter functioneren. Een hoofdmassage geeft je een diepe ontspanning. Bij deze massage worden het hoofd en gezicht op een rustgevende manier gemasseerd.

Als u dus veel aan uw hoofd heeft en even wilt ontspannen is deze massage perfect voor u

Bereid je maar alvast voor op een fijne ontspanning en een uitgebalanceerd evenwicht tussen lichaam en geest!

Behandelwijzen Ayurveda vanuit de 5 natuurgeneedkundige principes

Ayurveda kent veel verschillende soorten behandelingen. Alle behandelingen hebben hetzelfde doel en dat is het herstellen van de inwendige balans.

De 5 natuurgeneeskundige principes zijn:

1. Energie is levenskracht (prana)
2. Prikkeloverdracht (ayurvedische massages, marmatherapie)
3. Drainage (ontgifting)
4. Voeding (dieet en voeding volgens je constitutie)
5. De Psyche en het onbewust ziekmakende levenspatroon

Deze principes zorgen ervoor dat u als geheel zo goed mogelijk in balans gebracht wordt. Omdat diverse aspecten elkaar beïnvloeden, kan het ene aspect niet helen, zonder dat de anderen geheeld worden. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar! De behandelmethoden die ik toe pas als u in mijn praktijk komt, werken op uw lichaam en geest. Daardoor wordt u ontspannen; dat lichamelijke, emotionele, mentale en/of spirituele blokkades bewustgemaakt en losgelaten kunnen worden. Hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen, inzicht en intuïtie en een grotere fysieke en psychische gezondheid.

Wanneer wordt Ayurvedische Massagetherapie toegepast?

Hoe ziet de behandeling eruit?

Volgens de Ayurveda treden er ziekten op wanneer de energetische levenskrachten kapha, pitta of vata, niet goed in balans zijn. De benadering is individueel gericht en begint middels een vragenlijst met het bepalen van je geboorteconstitutie en disbalans. Zo krijg je bij een Ayurvedische massage een massage die past bij jouw type, gezondheidstoestand en levensstijl.

Het gebruik van een ruime hoeveel warme kruidenolie is kenmerkend voor een Ayurvedische massage. De kruiden hebben een geneeskrachtige en medicinale werking en de olie bevat vaak extracten van kokos of sesam. De kruidenolie is puur en plantaardig en bevat daarom boordevol actieve bestanddelen waar je huid en spieren direct van opknappen. De vitale energiepunten, ofwel marma-punten, in je lichaam worden bij deze massage gestimuleerd waardoor de geblokkeerde energie in je lichaam weer vrij kan stromen.

Mijn onderscheid is dat ik zelf de Ayurvedische oliën maak. Bij een 90 min. behandeling krijgt je van mij een intake, zelfgemaakte flesje natuurlijk olie cadeau en voedingsadvies gebaseerd op jouw persoonlijke disbalans.

Intakegesprek

Ayurvedische Massage + Indiase hoofdmassage

Advies & Nazorg

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie?

Stel jouw vraag aan Sana Health!

Openingstijden

Aangesloten bij