Dry Cupping Therapie

Wat is Dry Cupping?

Deze alternatieve geneeswijze wordt op steeds meer plekken in Nederland aangeboden. Veel bekende sporters hebben hier ook al kennis mee gemaakt.
Het is een therapie dat al werd gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en het verre Oosten en is heel effectief. Bij dry cupping worden de kunststof cupjes ook op de huid geplaatst en vacuüm getrokken, het grote verschil met Hijama is echter dat er bij deze methode geen prikjes of krasjes in de huid worden gemaakt en er dus ook geen bloed vrij komt. Hierdoor wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt, worden meridianen ontdaan van stagnaties, en biedt het daarmee ook een flink aantal gezondheidsvoordelen

Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode of een paarse plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, en zal na een week verdwijnen. Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat u profijt heeft van de behandeling. Al is pijnverlichting meestal direct merkbaar.

Wanneer wordt Dry Cupping toegepast?

Hoe ziet de behandeling eruit?

Intakegesprek

Korte rugmassage

Advies & Nazorg

Na de behandeling

Na een Dry Cupping massage zijn vaak rode tot soms paarse plekken of strepen op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm) die na enkele dagen verdwijnen. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

De eerste 2 dagen na de behandeling kan de huid beurs aanvoelen. Daarna blijven alleen de plekken zichtbaar, die overgaan in blauwe plekken en uiteindelijk wegtrekken. Wat blijft is de waarneming van meer ruimte, grotere mobiliteit en verbeterde lokale doorstroming in het behandelde gebied.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze informatie?

Stel jouw vraag aan Sana Health!

Openingstijden

Aangesloten bij